Minth

Minth

MINTH grupacija osnovana je u pokrajini Ningbo 1992. godine i kotirana na berzi u Hong Kongu 2005. godine. Minth grupaciju predstavljaju kompanije specijalizovane za dizajn i proizvodnju vrhunskih auto delova, rangirajući se među 100 najboljih svetskih dobavljača delova za auto industriju.

Minth grupacija uspostavila je četiri proizvodne linije širom sveta, uključujući plastične delove, aluminijumske delove, metalne delove i kućišta za baterije, pet istraživačko-razvojnih centara i više od 50 proizvodnih i dizajnerskih baza, pokrivajući deset zemalja širom sveta, uključujući Sjedinjene Američke Države, Meksiko, Nemačku, Ujedinjeno Kraljevstvo, Francusku, Srbiju, Češku, Poljsku, Japan, Tajland, itd. Grupacija trenutno broji više od 25.000 zaposlenih.

Minth grupacija osnovala je i 10 fabrika u Loznici i Šapcu, u Srbiji.

Kompanija MAE (Minth Automotive Europe. d.o. o.), osnovana 2018. godine, najveći je proizvodni pogon Minth Automotive grupacije u Evropi, koja pokriva površinu od oko 190.000 kvadratnih metara, sa 5 pogona i investicijom od skoro 100 miliona evra. To će Srbiji omogućiti više od 3000 radnih mesta i pomoći njenom ekonomskom razvoju. Glavni proizvodi ove kompanije u Loznici su kućišta za akumulatore, lajsne za karoseriju automobila, nosači za prtljag itd.

Trenutno imamo ostvareno dugoročno parterstvo sa svetskim proizvođačima od kojih su među našim kupcima BMV, Daimler, Tesla, Renault, Nissan, Folksvagen, Škoda itd. Očekuje se da će promet u 2025. godini premašiti 500 miliona evra. MINTH METAL PARTS BLKAN D.O.O (u daljem tekstu MMB), preduzeće iz Šapca, osnovano je 2022. godine, na površini od oko 100.000 kvadratnih metara, sa dve fabrike, i predloženom investicijom od 46 miliona evra. Posvećeni proizvodnji, proizvodnji i prodaji proizvoda za automobilske rezervne delove, očekuje se da će otvoriti najmanje 500 radnih mesta za lokalno stanovništvo.

Kontakt telefon: +381 66 873 80 34 (Marija Novaković – Supervizor za slobodnu zonu)

Email adresa:
[email protected]