Novo priznanje Financial Times-a za Slobodnu zonu Šabac

Novo priznanje Financial Times-a za Slobodnu zonu Šabac

Na listi najuspešnijih slobodnih zona u svetu po izboru prestižnog časopisa Financial times ponovo, treći put, se našla šabačka Slobodna zona, jedna od dve iz Srbije koje su dobile nagradu po izboru urednika ovog magazina. Slobodna zona Šabac je maksimizovala svoje resurse, a pirotska je nagrađena za podršku razvoju područja, ocenjuje fDi.

Šabačka Slobodna zona – ponovo među najuspešnijim u svetu

Financial times između ostalog navodi da je “uspeh Slobodne zone Šabac u Srbiji rezultat kontinuiranih napora lokalne samouprave od kupovine do uređenja zemljišta. Zona je tokom godina u potpunosti struktuirana i rezultat je prirodnog rasta, utemeljenog na prepoznavanju potreba kompanija.

Sa početnih 35 ha, Slobodna zona Šabac se, zahvaljujući inovativnosti i prepoznavanju potreba investitora, danas prostire na 419 ha zemljišta. Investitorima su na raspolaganju 3 lokacije na kojima mogu pronaći svoje mesto u zavisnosti od svojih poslovnih potreba

Osim zatvorenog prostora namenjenog iznajmljivanju koji je industrijskim kolosekom uključen u mrežu Železnica Srbije, Slobodna zona Šabac nudi kompletno infrastrukturno opremljeno zemljište spemno za izgradnju koje je povezano sa Postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda, koje, uz Regionalnu deponiju i ekološki prihvatljiv model odlaganja smeća, predstavlja značajnu komparativnu prednost poslovanja u Šapcu.

Više o najboljim zonama u svetu pročitajte na:

https://www.fdiintelligence.com/Locations/Europe/Poland/fDi-s-Global-Free-Zones-of-the-Year-2019-the-winners